El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, assegura que a data d’avui “encara no s’ha pres una decisió final dins del govern municipal” sobre la reforma de la ronda de Sant Antoni. Una afirmació que contrasta amb la presentació del projecte que van fer la setmana passada la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, i on es van donar tots els detalls de com seria la futura ronda: un carrer pacificat, sense cotxes, només amb busos de baixada i un carril bici bidireccional.

Primer consens veïnal i després polític

Collboni defensa que “s’ha de produir un consens veïnal perquè hi hagi consens polític”. Una afirmació que es produeix el mateix dia que 40 entitats de Sant Antoni hagin rebutjat frontalment la reforma definitiva presentada per l’Ajuntament, perquè no accepten que es torni a obrir el trànsit en aquesta via.

El primer tinent d’alcalde assegura que l’única part urgent del projecte era aixecar la llosa al més aviat possible. “Això ja està en marxa”, afirma. En canvi, és partidari que “en els processos de pacificació a vegades cal anar a poc a poc per generar més consensos”. “No passa res, no ve d’un mes”, afirma.

En el cas de la ronda de Sant Antoni, defensa que la pacificació ha de ser flexible i compatible amb més usos, especialment el transport públic i la circulació de petites mercaderies per abastir als comerços.