mural Colau Ayuso Primavera Sound

Un petó entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, dona la benvinguda als assistents al Primavera Sound que es dirigeixen als escenaris principals del festival. La imatge que emula el grafit de l’East Side Gallery de Berlín ha aparegut dins del recinte el primer dia de l’esdeveniment.

Es tracta d’una imatge que copia el famós petó entre el líder soviètic Leonid Brezhnev i el president de l’Alemanya Oriental Erich Honecker i que va acompanyada d’una suma: “Barcelona + Madrid = Primavera Sound”.

Gabi Ruiz: “Barcelona no ens vol”

Aquesta representació artística de confraternitat entre les dues ciutats no és casual després d’una setmana marcada per la polèmica entre el festival i Barcelona. La vintena edició del Primavera Sound ha arrencat acompanyada de declaracions del codirector del festival, Gabi Ruiz, en què assegurava que “Barcelona no ens vol” i que, en canvi, a Madrid han tingut una rebuda “impressionant”.

El Primavera Sound torna a amenaçar de marxar de Barcelona: “Ens tracten com una molèstia”

Barcelona proposa un acord per als propers quatre anys

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha reaccionat a aquestes paraules de Ruiz en què es mostra obert a marxar de la ciutat si la relació no millora. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha anunciat que el consistori ha fet una proposta als responsables del festival per fixar les dates de les properes quatre edicions. L’objectiu, ha dit, és “tenir un acord de més llarga durada, com ells ens havien demanat”.