L’Associació Cívica la Nau fa 20 anys que treballa per abastir de productes d’higiene personal i de neteja per a la llar a persones en risc d’exclusió social. Des de fa tres mesos, però, ha ampliat el seu radi d’acció per cobrir les necessitats dels infants acabats de néixer.

SOS Bebè és iniciativa adreçada a dones amb pocs recursos que no poden comprar la canastreta del nadó. L’entitat els fa arribar bolquers, tovalloletes humides, sabó i productes com ara xumets o biberons a través de l’hospital. L’objectiu és que les mares disposin de tot el necessari per cobrir les necessitats higièniques del nadó des que surten del centre hospitalari fins que entren a la roda dels serveis socials de l’Ajuntament.

La col·laboració de les empreses, bàsica

Per poder donar aquest servei és fonamental la col·laboració de les empreses. “Ens fan arribar els excedents de fàbrica, però malauradament a vegades ens manquen productes que hem de comprar amb els recursos de l’entitat”, afirma Xavier Périz, portaveu de l’Associació Cívica la Nau.

20 lots preparats

Es tracta d’una prova pilot que només està en marxa a l’Hospital Vall d’Hebron. De moment, han preparat 20 lots de productes, però des de l’entitat asseguren que encara és aviat per fer-ne un balanç. Tot i això a llarg termini, l’objectiu de l’Associació Cívica la Nau és ampliar el servei a altres centres de Barcelona i l’àrea metropolitana.