(ACN) Les urnes estan distribuïdes entre els campus del Raval i Diagonal a la UB i pel que fa a la UPF es pot votar al Campus de la Ciutadella. En totes s’ha pogut votar fins a les vuit del vespre. Fins ara s’han comptabilitzat 3.783 vots a les nou urnes del referèndum sobre la monarquia. Els organitzadors no han tingut accés a cap cens i per això, malgrat que la crida a votar es va fer inicialment per a la comunitat universitària, els organitzadors han vist “molt interès d’altres parts de la societat” i per això s’ha obert la votació a tothom. Per intentar evitar que es voti dues vegades es fa una marca al canell amb un retolador.

La UPC i la UAB, les següents

El referèndum de la UPF i la UB segueix els passos de la Universitat Autònoma de Madrid, on es va fer el referèndum dijous passat i hi van votar 7.000 persones, amb 6.000 vots a favor de l’abolició de la monarquia. A Catalunya n’hi ha dos més de previstos: aquest dimecres se celebrarà un nou referèndum simbòlic a la UPC de Terrassa,i els estudiants de la UAB n’estan organitzant un que serà el mes de febrer. Segons els organitzadors la voluntat és que s’hi sumin altres universitats perquè “aquest sigui un any estudiantil de lluita”, explica el coordinador del referèndum Pablo Acedo.

Una bona participació

Tenint en compte que aquesta és la setmana prèvia als exàmens i que a final de setmana hi ha un pont, Acedo reivindica els resultats. “El 80 o 90 % dels estudiants que venen estan votant”, ha assegurat. Pel que fa a l’organització, el material per comprar les urnes i imprimir les paperetes l’han costejat els mateixos estudiants de la plataforma. “I avui hem posat unes guardioles per intentar cobrir una mica els costos”, ha indicat Acedo. La voluntat dels organitzadors és obrir el debat sobre la monarquia i contribuir a un moviment estudiantil fort en la lluita” en aquests moments que consideren que “l’extrema dreta va creixent”.