L'espai de davant de la platja de la Mar Bella no acollirà els blocs del dic de raser

El districte de Sant Martí ha anunciat a la darrera Audiència Pública que no caldrà reservar l’espai de davant de la platja de la Mar Bella per a l’emmagatzematge dels blocs del dic de raser del Port Olímpic. Aquest anunci suposa una bona notícia per als veïns del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim que patien per les implicacions que l’actuació tindria tant en el trànsit i la mobilitat com en la qualitat de vida a la zona.

Aquesta nova situació podria accelerar també l’elaboració del projecte d’urbanització de l’espai que reivindiquen les entitats veïnals d’aquest punt de la ciutat.

Volen una zona verda

Fa temps que entitats veïnals de la zona demanen la reurbanització de l’espai situat just davant de la platja de la Mar Bella, entre el mar i la ronda del Litoral. Primer van aconseguir que es retirés l’aparcament de vehicles no regulat que hi havia i ara esperen aconseguir que esdevingui un espai verd que doni continuïtat al parc del Poblenou, que és a tocar.

Els blocs del dic viatjar per mar

Abans, però, el descampat estava reservat com a magatzem per les obres del dic de contenció del port marítim. Uns treballs que han de començar en breu i que tenen una durada prevista d’un any i mig. Ara, el districte de Sant Martí ha anunciat que l’empresa a qui finalment s’ha adjudicat el projecte construirà els blocs del dic a les pedreres del Garraf i que es traslladaran per mar i no per terra, com estava previst inicialment. Això tindrà una menor incidència en el trànsit i ocasionarà menys molèsties a l’entorn del solar de davant de la platja. Podria accelerar a més l’elaboració del projecte d’urbanització del descampat reivindicat des de fa anys pels veïns.