Els responsables de la Casa Batlló han decidit tancar temporalment les portes de l’edifici pels “actes vandàlics” —diuen— d’alguns dels seus treballadors, que estan en vaga indefinida. Expliquen que algunes d’aquestes accions de protesta han “provocat destrosses irreparables” a la joia modernista, i que hi ha hagut també agressions i amenaces a “empleats de la Casa Batlló i els seus visitants”.

Danys irreparables del patrimoni

Des de la Casa Batlló afegeixen que “l’escalada de tensió va arribar al seu zenit dissabte 24 d’octubre“, quan, cap a les 20 h, diuen, es va “generar una revolta davant de la façana”. Segons detallen, un grup de manifestants va llançar pedres contra l’edifici icònic, trencant part dels emplomats originals del 1906, recentment restaurats, i danys irreversibles en l’obra firmada per Gaudí i protegida per la Convenció del Patrimoni Mundial de la Unesco del 1972. Els responsables de l’equipament han contractat seguretat privada i lamenten la falta d’actuació policial.

Acte vandàlic Casa Batlló pedra

Els treballadors en vaga des del dia 8 d’octubre són externs de l’empresa Staffpremium. Es queixen que només els donen una mascareta, que no cobren la totalitat del salari, que tenen contractes fraudulents i que els imposen i deneguen les vacances.

Els treballadors en vaga neguen les acusacions

En un comunicat, el sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) ha negat que els autors dels atacs contra les vidrieres de la Casa Batlló fossin membres dels piquets de vaga. També neguen haver amenaçat ni agredit ningú, ni haver fet cap acte vandàlic.

Pel que fa al llançament de pedres i l’encesa d’una bengala del 24 d’octubre al vespre, el sindicat assegura que no van ser ells els qui ho van fer, i que “gairebé cauen sobre dos integrants del piquet”. Expliquen que un cop va passar l’incident “es va acabar tot tipus de protesta”.

Des de SUT neguen que la Casa Batlló hagi contractat vigilants de seguretat per protegir l’edifici, sinó que es van contractar per “suplantar il·legalment les funcions del personal en vaga” que es dedica a “revisar els tiquets i gestionar les cues”. Sobre aquest punt la Casa Batlló diu que van poder obrir sense aquest personal externalitzat perquè alguns dels treballadors no van fer vaga.