El Col·legi de Veterinaris també vol excepcions durant l’horari del toc de queda per als propietaris de gossos que surten tard de la feina i no poden passejar el seu animal de companyia abans de les 22 h, franja en què comença el confinament nocturn. En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, la membre de la junta del Col·legi Oficial de Veterinaris, Maria Pifarré, afirma que “enviaran una carta a la Generalitat demanant que les empreses puguin fer un justificant al seu treballador”. L’entitat vol que aquest document serveixi de salconduit perquè no se sancioni als propietaris si passegen els animals més enllà de l’inici del cobrefoc.

Pifarré també demana que es tingui en compte els gossos que tenen un “mida molt voluminosa” i d’altres amb malalties com, per exemple, l’artrosi i, per tant, necessiten una especial atenció i passejar-los amb més freqüència. En aquest cas, creu que si l’animal té una patologia el veterinari pot elaborar un informe “que justifiqui que l’animal pot sortir més sovint”.

36 gossos a Barcelona de nom Covid

A la ciutat, “hi ha un gos cada dues o tres cases”, ja que durant el confinament “ha incrementat el vincle emocional” amb els animals de companyia. En moltes ocasions, els gossos han acompanyat les persones que se sentien més soles i d’altres que potser no en tenien “han vist el seu entorn i han decidit adoptar o tenir una mascota”. Ara bé, Pifarré creu que els grans oblidats són els gats, ja que, a diferència dels gossos, aquests no surten al carrer “no els veiem físicament, els gats són més a casa per això no parlem d’ells”.

A Catalunya hi ha 36 mascotes que s’han batejat amb el nom Covid, segons el Col·legi de Veterinaris. La veterinària creu que això és anecdòtic, ja que al llarg del temps els animals de companyia han rebut noms estranys com Messi o Franco i que, sovint, es posen noms en funció de les modes que sorgeixen a la societat. En aquest vídeo en pots veure la secció sencera.