El districte de Ciutat Vella ha cedit provisionalment a la Fundació Comtal el solar del carrer del Rec Comtal i el passatge de Sant Benet, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L’entitat va presentar a l’administració el projecte Benet Corner. Es tracta de fer un espai obert perquè veïns i entitats en facin ús i també perquè sigui una aula de formació oberta per als joves de la Fundació Comtal.

Omplir d’activitats un solar en desús

Joves de la Fundació Comtal, que enguany celebra 25 anys participen a fer realitat Benet Corner. La coordinadora de l’àrea formativa de la Fundació Comtal, Alejandra Pineda explica que “tot i que ara estan en la fase de neteja i condicionament de l’espai, els joves han participat en tot el procés. Això estava superbrut”.

Aprenentatge teòric i pràctic

Aquests joves de 17 i 19 anys estan a Construeix-te, un programa de la Fundació Comtal que forma en diferents oficis. Al Benet Corner podran dur a terme l’aprenentatge teòric i pràctic.

L’educadora del projecte, Clara Ventosa, considera molt interessant per a la formació dels joves que disposin d’espais per poder materialitzar el que han après.“Nosaltres considerem que ells venen aquí amb molta experiència, molts coneixements que porten dels seus països d’origen, i creiem que aquest és un molt bon espai per compartir-los i poder iniciar una construcció des de zero”, afirma Ventosa.

La cessió temporal es podria ampliar

Benet Corner serà una realitat fins a mitjan 2020, quan l’Ajuntament recuperarà el solar. No obstant això, fonts municipals han indicat que no descarten que la cessió temporal es pugui ampliar. Aquesta ampliació, segons les mateixes fonts, estarà condicionada al fet que es faci el millor ús possible de l’espai abans no se’n defineixin els usos definitius.