Ocupació oficina Abanca Gran Via

Un grup d’activistes de la PAH ha ocupat aquest divendres durant unes hores l’oficina d’Abanca de la Gran Via de les Corts Catalanes. Reclamen solucions per a una veïna de la Trinitat Nova, a qui s’ha notificat que serà desnonada la setmana que ve del pis que ocupa, i per a un altre veí de Terrassa, que ja va ser desallotjat però posteriorment va aconseguir tornar a entrar al seu pis. En el comunicat emès per la PAH, expliquen que no s’ha ofert una alternativa on viure a cap dels dos i que, a més, l’entitat bancària ha interposat contra ells una denúncia per la via penal.

Tots dos veïns asseguren que han intentat negociar un lloguer social amb Abanca per tal de regularitzar la seva situació però no ho han aconseguit. L’entitat bancària, en canvi, ha interposat una denúncia penal que, a diferencia de la civil, pot incórrer en penes de presó en cas de no poder fer front al pagament d’una multa. En el cas de la veïna de Barcelona, la sentència ja és ferma i ha rebut un avís del jutjat que la informa que ha d’abandonar casa seva la setmana que ve. Si no ho fa, serà desnonada. Els activistes que ocupen l’oficina asseguren que no marxaran si no se’ls dona una solució.

Es dona el cas que Abanca, que ja ha venut els dos pisos a un fons d’inversions, va néixer de la fusió de dues de les entitats que van ser rescatades amb ajudes públiques milionàries a causa de la crisi del 2008.

ocupació oficina d'Abanca

El col·lectiu ha marxat gairebé a les dues del migdia i ho ha fet informant que es mantindran en situació d’alerta pel que fa a aquest cas.