El districte de les Corts ha programat una desena d’activitats per commemorar la Setmana de la Ciència, una de les quals és l’obra de teatre ‘Clowntífics’, que s’ha fet a l’auditori del Centre Cívic Tomasa Cuevas davant de nens i nenes de quart de les escoles Pau Romeva i les Corts. L’espectacle busca que els nens participin en l’obra, que entenguin els reptes que els proposen els científics i que vegin que la ciència els pot servir per solucionar problemes del dia a dia.

‘Clowntífics’

L’espectacle d’humor és una proposta de la companyia de divulgació científica Big Van Ciencia. Oriol Marimon és un dels encarregats del projecte i assegura que “no és una obra de teatre clàssica amb una quarta paret, sinó que es juga amb els nens perquè siguin ells i elles els que pugin a l’escenari i ajudin els científics a resoldre reptes utilitzant la ciència“. Marimon reconeix que l’objectiu és que vegin la utilitat de la ciència, no només com una manera de resoldre problemes de laboratori sinó de solucionar molts dels problemes que es poden trobar en el seu dia a dia.

La 24a Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència arriba aquest any a la 24a edició i està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. A les Corts s’hi han programat una desena d’activitats i hi han participat equipaments com els centres cívics Tomasa Cuevas, Pere Quart i Can Deu i la Biblitoteca Montserrat Abelló. Les activitats programades són tan diverses com tallers, xerrades, contacontes o passis de cinema, i estan pensades per a totes les edats. En el cas dels nens, l’objectiu principal és despertar-los la vocació científica.