Una seixantena de doctorands que treballen a les universitats han estat tancats des de dijous a la tarda fins divendres a la tarda a la seu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR), al número 23 del passeig de Lluís Companys. Reclamen que es compleixi l’estatut que regula la seva feina.

Asseguren que la llei estipula que als doctorands que no acaben la tasca d’investigació de la seva tesi en tres anys se’ls ha de prorrogar el contracte de forma automàtica fins als quatre anys. Diuen que això no està passant i que els investigadors estan treballant de forma gratuïta el temps extra que necessiten per a la feina. Segons Alejandro Ramos, doctorand de la UAB, hi ha diversos estudiants que haurien de tenir contractes a temps complet i només el tenen a temps parcial.

Reunió dilluns amb la consellera Àngels Chacón

Els manifestants havien assegurat que no marxarien de la seu d’AGAUR fins que un responsable del Departament d’Economia els atengués i donés resposta a les seves demandes. Finalment han aconseguit una reunió per a dilluns amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i amb la Direcció General de Pressupostos. Tot i així, els doctorands han lamentat l’absència del vicepresident, Pere Aragonès.

A la UAB hi ha unes 800 persones que estan fent la tesi. Es calcula que a Catalunya hi ha entre 2.000 i 3.000 doctorands. Fa un mes que els doctorands i investigadors de les universitats es van manifestar a la via Laietana com a senyal de protesta per les seves condicions laborals.