(ACN) Els socorristes de Barcelona aniran a la vaga indefinida a partir de divendres per protestar per la manca de personal en plena temporada d’estiu. L’aturada està convocada per la CGT, que considera fracassada la mediació amb el grup Aunar, encarregat de gestionar el servei. 

Incompliment de prevenció de riscos laborals

Amb la temporada alta iniciada, els professionals expliquen que s’estan incomplint els acords assolits amb Aunar. En concret, denuncien que no es compleix la llei de prevenció de riscos laborals, que inclou revisions mèdiques i dermatològiques, entrega d’uniformes i d’equips de protecció individual.  

També afirmen que s’estan incomplint les millores dels mòduls de salvament, que hi ha errors en la liquidació de nòmines i que s’entreguen fora de terminis legals. El sindicat afegeix que la manca de personal s’està pal·liant amb un augment de torns de vigilància i jornades laborals

Manifestació a Barcelona 

Els vigilants de les platges estan convocats a una manifestació a la plaça de Sant Jaume el divendres 28 de juliol a les 10 del matí. Aquesta no és la primera convocatòria de vaga del col·lectiu. El 16 de maig els socorristes van suspendre l’aturada convocada per Sant Joan en espera de continuar negociant per millorar les condicions laborals dels vigilants.