caixer automàtic
Imatge: Vicente Zambrano

La Policia Nacional ha detingut tres persones a Barcelona per robar a persones grans a caixers automàtics. Quan les víctimes estaven traient diners, les enganyaven i els robaven la targeta bancària. Els detinguts feien servir ulleres de sol, mocadors al cap i mascaretes per evitar que els poguessin identificar a través de les imatges de les càmeres de seguretat.

La investigació es va iniciar el mes de juny, després de la denúncia d’una de les víctimes. Va explicar que s’havien endut la seva targeta de crèdit i que havien sostret 2.600 euros del compte en diversos caixers.

Dues dones i un home amb múltiples antecedents policials

Després de fer diverses indagacions, la policia ha detingut dues dones i un home. Tots tres tenen múltiples antecedents per delictes contra el patrimoni a diferents punts de l’estat. Els agents han comprovat que sempre feien servir el mateix “modus operandi“. Un dels detinguts se situava al costat de la víctima per poder visualitzar el codi PIN. Just en aquell moment, un altre dels detinguts llençava un bitllet al terra i li deia a la víctima que li havia caigut. Quan la persona gran s’ajupia per agafar-lo, un dels atracadors s’enduia la targeta del caixer. El tercer detingut sempre vigilava l’entorn.

En el temps que la víctima se n’adonés i fes les gestions per anul·lar la targeta, els atracadors treien diners en altres caixers propers. La policia manté la investigació oberta i no descarta més detencions.