Una seixantena d’entitats dels entorns de la ronda de Sant Antoni, que conformen la Plataforma pro Pacificiació d’aquesta via, han reclamat que s’adjudiqui “d’una vegada” el projecte acordat amb el govern municipal. Els signants insisteixen que el consens veïnal és “pràcticament total” i per això apressen l’Ajuntament per iniciar les obres ben aviat.

El PSC es fa enrere i reformarà la ronda de Sant Antoni amb el projecte aprovat pel govern Colau
Tot i que els socialistes van anunciar durant la campanya electoral que revocarien el projecte, diuen que el tiren endavant “per responsabilitat”

Posar fi a la situació provisional

En un comunicat, la Plataforma ha agraït que el nou alcalde tiri endavant el projecte que va sorgir del procés participatiu fet el 2022 i que es va licitar a principis d’aquest any. Ara bé, lamenten que la pacificació provisional de la ronda de Sant Antoni ja fa massa temps que dura i cal fer-la definitiva. A finals de setembre s’ha de posar en marxa la comissió de seguiment de la remodelació de la ronda i aposten perquè les reunions es facin a la seu de la Sindicatura de Greuges.

A la zona, però, hi ha veïns i comerciants que rebutgen la pacificació de la via, i defensen que la reforma de la ronda inclogui un carril bus de doble sentit, un carril bici, espais de càrrega i descàrrega i que hi puguin passar ambulàncies i taxis.