(ACN) Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous a la nit a Barcelona set lladres de rellotges d’alta gamma després d’interceptar-los in fraganti mentre robaven a dues víctimes a l’Eixample i a Ciutat Vella. Els agents van poder recuperar les peces, valorades en 15.000 euros en total, després de detectar i seguir els sospitosos. Primer, cap a les 22 h, uns agents van detectar tres homes caminant junts i que, de tant en tant, se separaven, parlaven entre ells i assenyalaven persones que hi havia al carrer que portaven rellotges d’alta gamma. Els agents, que sabien que a la zona hi ha robatoris de rellotges d’alta gamma i, veient l’actitud d’aquests tres homes, els van començar a seguir discretament.

Van poder observar que en un instant concret els tres individus es van fer un senyal mentre miraven una parella d’edat avançada. Un dels autors es va acostar a la parella i es va posar a parlar amb l’home i a encaixar-li la mà amb la mà esquerra, mentre amb la mà dreta li agafava el rellotge i començava a fer estrebades per arrencar-li del canell. En un moment determinat el va arribar a empènyer per desestabilitzar-lo, mentre els altres dos autors es mantenien a uns metres en actitud de vigilància i per ajudar-lo en cas que calgués.

Davant d’aquests fets, els agents van decidir intervenir, quan els autors, en adonar-se de la presència policial, van desistir de l’intent de robar el rellotge i van fugir del lloc en direccions oposades. Tot i això, se’ls va interceptar poc després i detenir per un delicte de robatori amb violència. El rellotge que pretenien sostreure té un valor de 10.000 €.

Després d’aquest fet, cap a la mitjanit, mossos de paisà que feien servei a peu pel barri Gòtic van detectar un grup de cinc homes que tenien una actitud de vigilància. Dos d’aquests homes es trobaven a la sortida d’un hotel com si esperessin la sortida d’algun client i un altre era per la zona fent tasques d’espera i vigilància. Els agents, en veure que aquests tres individus es desplaçaven, van decidir seguir-los amb discreció i van observar dos homes uns metres més amunt que parlaven per telèfon i amb auriculars. Els agents van continuar seguint els dos grups, perquè creien que treballaven coordinadament i que estaven interconnectats mitjançant auriculars sense fil per intentar no passar desapercebuts.

En un moment donat, tres d’aquests homes es van abraonar sobre una parella de turistes i, mentre un immobilitzava la víctima per l’esquena, l’altre home intentava estrebar-li el rellotge del canell. Aleshores, es va produir un forcejament entre els autors i la parella fins que van aconseguir sostreure el rellotge.

Els agents van interceptar i detenir dos dels autors de l’estrebada i recuperar el rellotge sostret. Atesa la proximitat del lloc dels fets amb la Prefectura Superior de la Policia Nacional de via Laietana, dos agents d’aquest cos, que feien tasques de seguretat a l’exterior de l’edifici, van interceptar els altres dos homes que havien participat en l’estrebada del rellotge. El rellotge que pretenien sostreure té un valor de 5.000 euros.