Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sants-Montjuïc, van detenir el 13 de juliol un home de 29 anys per agredir sexualment a una dona que havia conegut en una app de cites, tot i que la policia catalana no ha confirmat de quina es tracta. El detingut normalitzava la seva conducta i la relacionava amb l’excitació del moment restant-li importància.

Els fets van passar el 4 de juliol quan la víctima i l’autor van contactar a través d’una pàgina de contactes i es van intercanviar adreces de xarxes socials i telèfons per continuar la comunicació. L’home feia creure la víctima que era una persona vulnerable emocionalment per guanyar-se la seva confiança fins a citar-se en un lloc íntim per mantenir relacions sexuals. Al començament les relacions eren consentides, fins que el detingut mostrava un comportament agressiu, fins al punt d’exercir violència per consumar l’acte sexual.

Després de consumar la primera agressió sexual, el presumpte autor va amagar el telèfon mòbil de la víctima perquè no marxés. En el moment en què la víctima va intentar recuperar el seu telèfon, el detingut va tornar a agredir-la sexualment.

Podrien haver-hi més víctimes

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que podrien haver-hi més dones víctimes del modus operandi que utilitzava l’autor, que encara no han denunciat els fets.

“No dubtis a denunciar”

Els Mossos animen a les víctimes perquè no dubtin a denunciar si han patit una situació semblant i recorden que la violència sexual és un delicte greu: “No hi ha cap justificació possible, independentment de les circumstàncies en què hagi succeït l’agressió, el teu estil de vida personal o laboral, el teu comportament, les teves relacions afectives o la teva manera de vestir”

Per aquest motiu, recorden que si has patit o ets coneixedor d’un delicte sexual, pots trucar al 112 o anar a una comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Altres vies de consulta o dubtes:

  • Correu electrònicmossos.atenciovictimes@gencat.cat
  • WhatsApp: 601 00 11 22 per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes, les 24 h del dia, els 365 dies de l’any. 

Però recorden que el correu electrònic i el WhatsApp no substitueixen el 112 i no s’han de fer servir com a substitució del servei d’emergències.