El segon dia de funcionament del parc de patinatge sense gaire canvis. Els patinadors han fet seu l'espai, sobretot a la tarda, on aquestes instal·lacions han funcionat a ple rendiment. "De moment encara l'estic provant, però té bona pinta." "Tal i com està Barcelona avui en dia, amb tanta gent jove que ho practica, crec que està molt bé que crein espais." En canvi no hem trobat ni rastre dels venedors ambulants en tota la zona del port, ni tan sols als peus de Colom, un altre emplaçament habitual. Una absència que s'ha repetit al matí i a la tarda. La forta presència policial continua i l'experiència d'ahir, que va acabar amb un venedor detingut a última hora del vespre, han dissuadit el col·lectiu, que de moment, no ha intentat tornar a ocupar l'espai. Tampoc no els hem trobat en altres punts turístics de la ciutat, on la Guàrdia Urbana ha patrullat de manera intensiva. Zones de venda habitual a la manta, com els entorns de la plaça de Catalunya, la Rambla, el portal de l'Àngel o el metro, han estat avui d'ús exclusiu per als turistes. Els manters van celebrar ahir una assemblea en què han de decidir que de moment no faran declaracions als mitjans, tot i que tenen previst fer un comunicat en les properes hores. Des del sindicat de manters admeten que aquest ha estat un cop dur, denuncien la repressió policial, la criminalització del col·lectiu i el racisme que amaguen aquestes mesures.

Des d’aquest divendres a la tarda, el nou parc de patinatge de la Barceloneta funciona i els patinadors comencen a fer-se’l seu. La forta presència policial continua amb patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Portuària que dissuadeixen els manters d’instal·lar-s’hi.

Els venedors ambulants tampoc no s’han deixat veure aquest dissabte en altres zones habituals del centre de la ciutat. Al portal de l’Àngel, la Rambla, el metro o els entorns de la plaça de Catalunya no hi hem trobat ni rastre del col·lectiu. Una absència que pot ser conseqüència del patrullatge intensiu de la Guàrdia Urbana en aquests punts.

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants va celebrar aquest divendres una assemblea per valorar la situació. De moment han decidit no fer declaracions als mitjans de comunicació, però tenen previst redactar un comunicat. Des del sindicat sí que han avançat que la mesura no resol el conflicte, com tampoc no ho farà la repressió policial ni l’estigmatització del col·lectiu. Denuncien que se’ls està instrumentalitzant, i que l’Ajuntament vol ocultar el problema i amagar la pobresa.

Els manters asseguren que respecten els comerciants i que estan buscant solucions reals. De moment, no han trobat un espai alternatiu, i molts dels qui ocupaven la Barceloneta no han tornat a estendre la manta enlloc. L’opinió dels venedors ambulants contrasta amb la dels comerciants de la zona, que veuen la mesura amb bons ulls.