És el comitè de benvinguda que aquesta tarda ha estat esperant l'arribada d'unes 300 persones vingudes de tot l'estat i que conformen la coneguda com a 'Caravana a Grècia, obrint fronteres'. Fins a cinc autocars sortiran demà a primera hora del matí amb destí a Tessalònica, a Grècia, el país que està rebent més refugiats. L'objectiu de la caravana és denunciar in-situ les polítiques de migració de la Unió europea. I aquest és el moment en què arriben els primers autocars amb els integrants de la caravana. Ja sigui des de Vitòria o bé Salamanca, el missatge és conscienciar a l'opinió pública del drama que encara es viu a la frontera entre Grècia i Turquia. Per endavant els queden tres dies de viatge i a l'arribada es trobaran a amb altres caravanes vingudes de la resta d'Europa per llançar un missatge conjunt de solidaritat amb els refugiats.

300 persones, integrants d’entitats i moviments socials, pujaran aquest dissabte ben d’hora a cinc autocars i posaran rumb a Tessalònica. La Caravana a Grècia vol denunciar sobre el terreny les polítiques migratòries europees que, diuen, estan vulnerant els drets més bàsics dels refugiats. Reclamaran, a més a més, la supressió de l’acord de la UE amb Turquia i denunciaran l‘incompliment per part del Govern espanyol de la quota d’acceptació de refugiats.

Està previst que un cop allà es reuneixin amb altres caravanes d’altres punts d’Europa per intentar fer sentir més fort el seu missatge.