MARTA CARRERAS, membre de Resistència Clínic "Tret que hagin fet uns estatuts nous molt recentment, això que diuen és així. Nosaltres no manipulem, en tot cas nosaltres informem. A nosaltres el que ens agradaria per a aquest hospital i per a tots els hospitals de Catalunya, que siguin del sistema públic català, que siguin de provisió i de titularitat pública."

Els manifestants han arrencat de bon matí a la seu de l’Associació de Veïns de l’Òstia, al carrer de Cermeño, i han recorregut, megàfon en mà, diversos carrers de la Barceloneta fins a arribar a l’Hospital del Mar. La direcció del centre hi ha instal·lat tanques perquè els manifestants hi puguin penjar cartells i pancartes.

Aquesta protesta vol fer front als “plans privatitzadors” de l’Hospital del Mar que introdueixen un model de negoci que, segons els organitzadors de la convocatòria, fa anys es va introduir a l’Hospital Clínic i ara es vol imitar al Parc de Salut Mar. La manifestació es convoca després de conèixer els nous estatuts destinats a aquest consorci, el qual “permetrà l’entrada d’interessos privats” i crearà “conflictes d’interès i irregularitats en la gestió“, segons asseguren en un comunicat.

La direcció del Parc de Salut Mar ha respost a aquesta concentració assegurant que el PSMAR és de titularitat “100 % pública” i que no existeix cap intenció ni previsió de privatitzar serveis, “ni actualment ni en els anys vinents”. Alhora, el consorci considera que les plataformes reivindicatives emeten missatges “intimidatoris, desinformadors i poc rigorosos” i lamenta la “instrumentalització” dels pacients i les seves famílies. Segons els manifestants, però, als nous estatuts hi deia ben clar que es permetia que el consorci fos ampliat amb l’admissió d’entitats públiques i també privades. Asseguren, doncs, que no menteixen.

Entre els convocats d’aquesta protesta hi ha la Plataforma d’Afectats per la Crisi, Marea Blanca, treballadors de centres hospitalaris i altres col·lectius en defensa de la sanitat pública. Molts d’ells portaven samarretes amb el lema “Sanitat pública i de qualitat”. Es pretén que l’acampada tingui un caràcter familiar, lúdic i reivindicatiu. La jornada d’aquest dissabte ve marcada per un seguit de xerrades organitzades per diversos col·lectius, com la Plataforma d’Afectats per l’ICAM, la Federació d’Associacions de Veïns, Yo Sí Sanidad Universal i la Plataforma d’Afectats per la Crisi.