Famílies de l’Institut Escola 30 Passos de la Sagrera han organitzat aquest dissabte al matí una festa reivindicativa al pati del centre. Al número 64 del carrer de Berenguer de Palou —a tocar de l’escola i on ara hi ha un pàrquing— enguany s’hauria d’haver enllestit ja l’edifici definitiu de l’escola. En total ja són sis anys en què els alumnes del centre reben classes en barracons, i les famílies denuncien que encara desconeixen la data d’inici de les obres.

Els barracons es van construir el 2016, i la previsió era que el segon semestre del 2020 s’iniciessin les obres. Aquest setembre se n’hauria d’haver celebrat la inauguració, però lamenten que encara “no està fent ni el projecte”. Les famílies, a més, també alerten que cada any sumen un curs nou al centre, així fins arribar a 4t d’ESO i, segons calculen, fins d’aquí a quatre anys encara no tindrien l’edifici definitiu.

Tall de trànsit a Berenguer de Palou

Aprofitant la “festa de la primavera” han fet un acte reivindicatiu per denunciar-ho tot plegat. Aquest dissabte al migdia han tallat el trànsit al carrer de Berenguer de Palou durant uns minuts per fer-se notar. Han criticat que s’estan quedant sense espai. De fet, expliquen que no tenen ni cuina ni menjador i que han de fer-ho a classe.

A tot Catalunya hi ha 23.349 infants que van a classe en barracons, d’aquests, 350 són infants de l’Escola 30 Passos.