Aquest dissabte s’ha celebrat al barri de Sant Antoni La Festa del Centre LGTBI, dins del marc de L’Orgullosa Barcelona. La jornada ha comptat al matí amb activitats com una fira de llibres de temàtica LGTBI o un dinar popular al carrer del Comte Borrell. A la tarda, l’espai s’ha traslladat a ronda de Sant Antoni amb actuacions d’artistes com Isabel Rivera, Jimena Amarillo o el Barcelona Gay Men’s Chorus. L’objectiu de l’acte és donar visibilitat al col·lectiu dins de la ciutat i proporcionar un espai lúdic i segur per la comunitat.

La jornada forma part de L’Orgullosa Barcelona, una campanya municipal que vol reivindicar el paper de la ciutat en la defensa d’aquests drets. Els actes van començar el 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia i culminaran el 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, amb una gran gala musical a a l’Anella Olímpica.

Matí d’activitats i tallers al Centre LGTBI de Sant Antoni

La festa gira al voltant del Centre LGTBI de Sant Antoni. Al matí, entre les 11 i les 14 h, hi haurà una jornada de portes obertes. S’hi organitza una fira de llibres de diferents llibreries LGTBI i feministes de Barcelona. També s’ha organitzat un taller de serigrafia que combina fotografies de l’arxiu històric LGTBI amb l’estampació en peces de roba. El taller, titulat Espigaciones, és a càrrec de Nora Haddad.

Tarda d’actuacions musicals a la ronda de Sant Antoni

A la tarda, entre les 17 h i les 22.30 h, la festa es trasllada a la zona per a vianants de la ronda de Sant Antoni, on es programen diferents actuacions musicals. S’hi podran escoltar les propostes de jaleo flamenc queer d’Isabel Rivera, el pop intimista de Jimena Amarillo, l’univers eclèctic de Mercedes Peón o les veus dissidents de Megane Mercury i Navxja. El DJ Gaspar Blaya tancarà les actuacions, ja a la nit.

A més, a la ronda de Sant Antoni també s’hi farà un taller de cuina desviada a càrrec de Graffiti Receptes, i una sessió d’experimentació sonora amb una gravació participativa amb Chico-Trópico.

festa l'orgullosa