Aquest mes de novembre s’han iniciat les obres per regenerar l’espai de la plaça d’Isop, al districte d’Horta-Guinardó, després que fa un any es va produir un esvoranc que va obligar a reallotjar diversos veïns. Les obres de remodelació tenen una inversió municipal de prop de 700.000 euros i es preveu que acabin l’estiu de 2013. Els veïns fa mesos que en reclamen l’actuació.

L’Ajuntament ha explicat que els treballs estaran destinats a renovar el carrer de Plutó, per guanyar espai destinat als vianants. També es recuperarà el solar annex a la plaça d’Isop i adjacent amb el carrer de Cortada per tal d’instal·lar-hi jocs infantils i mobiliari urbà. La fase final de les obres començarà el mes d’abril de l’any que ve i permetrà construir un nou espai per als veïns, a la mateixa plaça d’Isop. Es tracta d’un espai cívic dissenyat per l’arquitecte Jordi Badia.

D’altra banda, es remodelarà el paviment i es reordenarà la circulació del trànsit de la zona. Se’n renovarà l’enllumenat i la xarxa d’aigua, se’n soterraran les línies de baixa i mitjana tensió i s’hi crearà una zona destinada als veïns, que estarà protegida per pilones que no hi permetran l’accés als vehicles.