La dona va resultar ferida dimecres passat, durant els aldarulls que es van produir després de la manifestació alternativa de la vaga del 14-N. Ella afirma que un projectil llançat pels Mossos d’Esquadra durant la càrrega li ha fet perdre la vista de l’ull esquerre. La família interposarà una denúncia contra l’actuació dels Mossos en les properes hores. [Imatge: Stop Bales de Goma]

La dona, Ester Quintana, de 42 anys i veïna de la Verneda, va ingressar a l’Hospital de Sant Pau el dimecres 14 de novembre a les 20.30 h després de rebre suposadament l’impacte del projectil llançat per la policia a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer de Casp. L’entitat Stop Bales de Goma i amics i familiars han confirmat a BTV Notícies que la dona segueix a l’hospital i que ha perdut la visió de l’ull esquerre.

La família ha engegat una campanya per denunciar els fets. El cas ha arribat a mans dels advocats i en les properes hores s‘interposarà una denúncia en contra de l’actuació policial. De fet, l’endemà de la vaga es va preguntar al conseller de l’Interior sobre la situació d’aquesta dona i Felip Puig va negar que l’accident s’hagués produït per l’impacte d’un projectil a Passeig de Gràcia amb Casp ja que, segons el conseller, les càrregues només es van produir a la Via Laietana.

Roda de premsa i actes de suport

Familiars, amics i advocats han convocat per a aquest dimarts, 20 de novembre, una roda de premsa a les 12 h al mateix punt on van passar els fets, al passeig de Gràcia amb el carrer de Casp. Informaran sobre les iniciatives jurídiques i socials que han engegat per denunciar els fets i reclamaran responsabilitats policials i polítiques. A través de les xarxes s0cials s’ha convocat a més per dimecres, 21 de novembre, a les 18 h una concentració a les portes de la conselleria d’Interior. Es demana als manifestants que duguin un ull tapat per denunciar aquesta actuació.