La dona, Ester Quintana, de 42 anys i veïna de la Verneda, va ingressar a l’Hospital de Sant Pau el dimecres 14 de novembre a les 20.30 h després de rebre suposadament l’impacte del projectil llançat per la policia a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer de Casp. L’entitat Stop Bales de Goma i amics i familiars han confirmat a BTV Notícies que la dona segueix a l’hospital i que ha perdut la visió de l’ull esquerre.

La família ha engegat una campanya per denunciar els fets. El cas ha arribat a mans dels advocats i en les properes hores s‘interposarà una denúncia en contra de l’actuació policial. De fet, l’endemà de la vaga es va preguntar al conseller de l’Interior sobre la situació d’aquesta dona i Felip Puig va negar que l’accident s’hagués produït per l’impacte d’un projectil a Passeig de Gràcia amb Casp ja que, segons el conseller, les càrregues només es van produir a la Via Laietana.

Roda de premsa i actes de suport

Familiars, amics i advocats han convocat per a aquest dimarts, 20 de novembre, una roda de premsa a les 12 h al mateix punt on van passar els fets, al passeig de Gràcia amb el carrer de Casp. Informaran sobre les iniciatives jurídiques i socials que han engegat per denunciar els fets i reclamaran responsabilitats policials i polítiques. A través de les xarxes s0cials s’ha convocat a més per dimecres, 21 de novembre, a les 18 h una concentració a les portes de la conselleria d’Interior. Es demana als manifestants que duguin un ull tapat per denunciar aquesta actuació.