Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra (AIC) han detingut a Barcelona dues persones per  transportar immigrants il·legalment des de Tànger fins a Barcelona. Els dos arrestats tenen nacionalitat marroquina. Un d’ells té 38 anys i l’altre, 35, i viuen a Santa Coloma de Gramenet i Múrcia.

Una investigació del Grup de Tràfic d’Éssers Humans de l’AIC de la RPMB va permetre identificar una furgoneta que feia viatges amb ferri des de Tànger fins a Barcelona. Segons les conclusions a les quals van arribar després de dies d’investigació, els propietaris de la furgoneta empraven aquests viatges per amagar-hi immigrants marroquins i, previ pagament de 8.000 euros, introduir-los il·legalment a Catalunya. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que en el darrer any haurien fet fins a sis viatges d’aquestes característiques.

Així doncs, la matinada del dia 11 al dia 12 de novembre, els mossos van organitzar un dispositiu amb la finalitat de poder aturar aquest vehicle i fer les comprovacions pertinents. A les 02 h els agents van localitzar la furgoneta i van iniciar un seguiment en què van detectar que el vehicle portava sobrecàrrega.

Un cop van arribar al carrer del Doctor Aiguader, els investigadors van aturar la furgoneta, van identificar-ne els dos ocupants i van buidar l’interior de la càrrega. Els investigadors van corroborar que, amagats darrere d’uns mobles hi havia dos ciutadans marroquins provinents de Tànger. L’habitacle on es trobaven era un espai molt reduït, de menys de dos metres quadrats de superfície, delimitat per mobles i caixes de beguda. Un espai insalubre on era difícil respirar.

El titular del vehicle interceptat ja ha ingressat a presó per ordre judicial mentre que l’altre detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs.