ALBA CUEVAS, portaveu de SOS Racisme Catalunya "Sembla que es comprin drets, a partir de la compra d'un pis obtens uns drets. Aquests drets s'han de poder reconèixer per una altra via que no sigui limitar-la a la compra d'un habitatge. És qüestionable èticament i parteix de la manca del respecte a la persona humana i a la seva dignitat." JOSÉ GARCÍA MONTALVO, economista "Si dijéramos que son otros colectivos de inmigrantes a los que se les ofrece esto, pero no. No se quiere ofrecer a los que lo necesitan sino a unos colectivos que no. Los chinos, en general, si vienen aquí a invertir no vienen a nacionalizarse. Y los rusos lo mismo. Por tanto me parece una cosa absolutamente sorprendente. Inicialmente me parecía una broma."

El secretari d’Estat de Comerç ha sorprès amb aquest anunci que diuen que servirà per reduir l’estoc de pisos. La iniciativa tindria l’objectiu de persuadir els mercats rus i xinès. El president del Govern espanyol ha dit que la decisió encara no està presa i ha afegit que “necesitem vendre aquests habitatges i que el sector tiri endavant”.

Reaccions a la proposta

SOS Racisme ha denunciat aquesta proposta perquè diuen que es “mercantilitzen” els drets. L’entitat ha afegit que és “un atac a la dignitat humana i que és classista”. L’economista José García Montalbo assegura que aquesta iniciativa està enfocada als russos i xinesos que “vénen aquí a invertir i no a nacionalitzar-se”.