ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, alcaldable del PP "Jo crec que hi ha un rerefons i que és evident i és el que jo poso de manifest. I és que alguns han estat més preocupats que un musulmà sigui independentista i no s'han ocupat de si és salafista i, per tant, contrari als nostres valors de convivència i hostils, i una amenaça per tots nosaltres. És l'únic que dic."

Alberto Fernández Díaz ha acusat alguns sectors de reinterpretar les declaracions del ministre de l’Interior i ha dit que “per sobre de l’estelada i de les banderes hi ha uns valors democràtics i de respecte”. L’alcaldable popular rebutja que a la ciutat hi pugui haver una gran mesquita: “Requereix una inversió multimilionària, que només pot venir de grans països en què els seus valors no és que siguin diferents dels  nostres, sinó contraris.”

En una conferència del fòrum Primera Plana, ha dit que els barcelonins esperen “governs i responsables públics amb responsabilitat”, i ha defensat el diàleg i el pacte amb les altres formacions. “En aquests temps de turbulència, confrontació, en què sembla impossible trobar un punt de coincidència, tenim la responsabilitat d’impulsar el millor” per a la ciutat.

Ha dit que el PP “no ha estat mai en aquesta posició tan privilegiada per aconseguir l’objectiu de governar a Barcelona per aconseguir una ciutat millor” i no ha estalviat crítiques a la Generalitat, de la qual ha dit que “fa molts anys que dóna sistemàticament  l’esquena a Barcelona”. També ha acusat Xavier Trias de fer de l’oportunitat del turisme “un problema, perquè el govern municipal no ha sabut reaccionar davant de la proliferació de turistes incívics”.