Batlle ha dit que quan es processi la informació de l’operació s’aniran “introduint els elements de protecció complementaris” que calgui. Ha reiterat que al departament estan “preocupats per la magnitud de l’amenaça” però també “confiats pel grau de professionalitat, coneixement i bona col·laboració” entre els cossos policials.

El director general de la Policia ha dit que amb el material decomissat en l’operació i les informacions recopilades durant els 13 mesos que ha durat la investigació caldrà determinar “la capacitat real d’atemptar” de la cèl·lula. Batlle ha recordat que les mesures d’autoprotecció es van activar d’una manera especial després dels atemptats del gener a París per l’amenaça genèrica de l’Estat Islàmic contra la policia de tot el món. “Està clar que quan hi ha una amenaça concreta com la que es deriva de les detencions produïdes, aquests elements es revisen i, en la mesura del possible, també es reforcen”, ha afirmat.

Demana no crear falsos alarmismes

En vista de l’amenaça gihadista “global”, Batlle ha demanat no “crear falsos alarmismes” ni “entrar en processos d’intoxicació, que afavoreixen l’objectiu dels terroristes”, ja que, ha advertit, “una amenaça generalitzada pot arribar a produir inacció”. El director general dels Mossos d’Esquadra ha fet aquestes declaracions després de la roda de premsa per presentar els índexs de l’activitat delictiva corresponent a la Regió Policial Metropolitana Sud durant el 2014.