Arran de l’operació contra el gihadisme duta a terme la matinada d’aquest dimecres a Barcelona i altres poblacions, Fernández Díaz ha criticat en una entrevista a Catalunya Ràdio la gestió de Nous Catalans per haver treballat “al marge de la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya”.

Segons el ministre de l’Interior, la feina del director de la fundació Nous Catalans, Àngel Colom, era “imprudent”, i ha recordat que “una persona amb qui col·laborava va haver de ser expulsada” en referència al director de l’Espai catalanomarroquí de la fundació Nous Catalans, Noureddine Ziani. En aquell moment, la fundació Nous Catalans va atribuir el fet d’haver-lo expulsat al suport que va donar a l’independentisme.

Nous Catalans ha negat els vincles islamistes i ha exigit al ministre Fernández Díaz que rectifiqui. El director de la fundació, Àngel Colom, ha titllat de “frívol” i “irresponsable” vincular el procés independentista amb el gihadisme. Segons Colom, els musulmans catalans són els primers a rebutjar el terrorisme i ha demanat que no s’estigmatitzi aquesta comunitat.

En aquest sentit, el conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, considera que les paraules del ministre de l’Interior espanyol “completament desafortunades”. Espadaler troba “fora de lloc” insinuar que el procés independentista té cap relació amb el gihadisme.

Fernández Díaz ha explicat que Catalunya és “un focus de risc” de gihadisme perquè acull un terç dels musulmans que viuen a l’estat i ha recordat que, des de gener, a Catalunya s’han detingut 38 persones acusades de delictes relacionats amb el radicalisme islàmic.