A primera hora de la tarda ha començat des de la comissaria de les Corts el viatge dels 11 detinguts cap a Madrid. Un trasllat sense dilacions fins a l'Audiència Nacional, perquè demà al matí està previst que declarin ja davant del jutge Santiago Pedraz, que instrueix el cas. En les seves mans estan les proves de la investigació policial que ha conduït a l'operació contra els presumptes terroristes. El magistrat també disposarà ara del material detectat ahir en els escorcolls, entre el qual hi ha fotografies d'edificis públics trobades en telèfons mòbils. Entre els possibles objectius d'atemptats hi ha, segons algunes fonts, el Parlament i en concret les forces de seguretat que hi treballen, la caserna de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca o el complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell. També les grans comissaries de la policia catalana a Barcelona. Sense confirmar cap informació, perquè està sota secret de sumari, des del Departament d'Interior sí que han reconegut que les policies de tot Europa són sempre un objectiu del moviment gihadista. ALBERT BATLLE, director dels Mossos d'Esquadra "No hi ha amenaces concretes cap a col·lectius més enllà de les genèriques que ha fet l'Estat Islàmic, que són amenaces que afecten a les forces de seguretat de tot el món occidental." Tot i això, el director dels Mossos ha explicat que els últims dies s'ha recordat als agents que "extremin els elements d'autoprotecció i de seguretat". També els caps de les comissaries han detallat en reunions internes el dispositiu concret contra la presumpta cèl·lula que el conseller d'Interior ha donat per desarticulada. Ramon Espadaler ha confirmat que el grup havia fet "passos" per preparar un atemptat. Ha reconegut també que hi ha un "fenomen gihadista" a Catalunya i que el focus de presumptes terroristes es troba "majoritàriament" a l'àrea metropolitana, tot i que "no exclusivament".

Les 11 persones detingudes aquest dimecres acusades de pertànyer a una cèl·lula gihadista que pretenia atemptar a Catalunya passaran a disposició del jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz aquest divendres. El magistrat, que instruirà el cas, també disposarà del material recollit en els escorcolls, entre el qual hi ha fotografies d’edificis públics trobades en telèfons mòbils. Això ha passat el mateix dia que s’ha sabut que els objectius on presumptament volien atemptar eren bàsicament dependències policials -en concret, la comissaria de la plaça d’Espanya, la caserna de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca o el complex central dels Mossos d’Esquadra a Sabadell-, però també el Parlament de Catalunya.

Recomanen als agents dels Mossos que extremin les mesures d’autoprotecció

La direcció dels Mossos d’Esquadra ha insistit als agents que extremin les mesures de seguretat i autoprotecció. El director general dels Mossos, Albert Batlle, ha assegurat que no hi ha una amenaça concreta contra la policia catalana, però ha recordat que sí que hi ha una amenaça genèrica contra els cossos de seguretat occidentals.

Batlle també ha explicat que, després de l’operació antigihadista d’aquest dimecres, s’ha donat informació del cas a tots els agents a través de ‘brífings’ informatius. És en aquestes mateixes reunions, segons el director general de la policia, on se’ls ha reiterat que cal prendre totes les mesures d’autoprotecció possibles. El nivell d’amenaça terrorista es manté en quatre, d’una escala de cinc, després que s’apugés arran dels atemptats del gener a París.