Manifestants davant del Departament d'Educació

(ACN/redacció) Nou capítol de les tensions entre docents i departament d’Educació. Els sindicats USTEC·STEs (IAC), Intersindical-CSC i CGT Ensenyament fan una crida a la vaga als centres educatius el 6 de setembre, coincidint amb el primer dia de curs escolar, que de nou s’avança amb un nou calendari que indigna els docents. Els sindicats, que ja tenen fixades reunions amb la nova consellera d’Educació, Anna Simó, els pròxims dies, li reclamen que escolti les seves reclamacions i reverteixi les retallades.

Ja fa dies que l’amenaça d’una nova vaga planava en les declaracions que han anat fent diferents representants sindicals. De fet, la setmana passada USTEC va posar com a límit finals de juny per arribar a un acord amb Educació.

Les peticions dels sindicats

Entre els temes que volen negociar hi ha l’equiparació de sous de tot el professorat d’FP, la reducció de dues hores lectives dels professors més grans de 55 anys o el cobrament del deute acumulat dels sexennis durant els cinc anys vinents. Una altra de les peticions a la consellera Simó des d’USTEC és la retirada de l’avançament del curs escolar i tornar a començar les classes després de la Diada. Si això no és possible, reclamen un compromís per escrit del Departament per negociar el calendari escolar dels pròxims cursos.

Altres sindicats es desmarquen de la vaga

En aquesta nova convocatòria, de nou es constata que part dels sindicats no se suma a la vaga, com ja va passar en aturades anteriors. Fonts de l’UGT consideren que es una “convocatòria preventiva” i aclareixen que el que volen fer és “seure’s, negociar, escoltar i proposar” i subratllen que el que volen és solucions al conflicte, no pas d’afegir més llenya al foc.” Això sí, reclamen “propostes reals i millorant les del passat gener.”

El curs passat, l’aleshores conseller Josep Gonzàlez-Cambray va signar un acord in extremis amb els sindicats que va evitar dos dies de vaga durant primers dies de classe.