Els sindicats educatius han celebrat a les xarxes socials el relleu de Josep Gonzàlez Cambray al capdavant de la conselleria d’Educació, en el marc dels canvis de govern a la Generalitat de Catalunya. Amb una il·lustrativa foto d’un cartell amb el conegut lema sindical “Bye bye, Cambray”, que va centrar les peticions de cessament ara fa uns mesos, el sindicat majoritari, USTEC-STEs, s’alegra de la destitució i demana que el canvi de lideratge al capdavant del Departament vagi acompanyat d’un “canvi profund en les polítiques”.

Qui va més enllà és la CGT que brinda amb cava per celebrar la marxa de Cambray, a qui declara ‘Persona non grata’. Des del sindicat reclamen també un canvi de polítiques educatives “en benefici de l’educació pública”.

Des d’UGT destaquen que després de la gestió de Cambray Catalunya és “líder en incomprensió lectora” i fracàs escolar. Valoren positivament la incorporació d’Anna Simó com una persona “dialogant i amb àmplia experiència política en l’àmbit de l’educació”, com a presidenta del Consell Escolar de Catalunya.

També el Sindicat Professors de Secundària ha emès un comunicat celebrant la destitució de Cambray, que han titllat com “un dels pitjors consellers d’Educació de la història recent“. Tot i això, el sindicat es mostra cautelós perquè considera que el problema no és tant la persona sinó les seves polítiques, que consideren “nefastes”: “Ens preocupa que ara se l’acomiadi només perquè la seva impopularitat hagi repercutit negativament en els resultats electorals de la seva formació política”, diuen en el comunicat.

Més enllà dels sindicats, altres tuitaires han celebrat l’adeu de Cambray, entre els quals diversos docents contraris a la gestió del conseller.