(ACN/Redacció) Una cria d’orangutan de poc més d’un any ha mort al Zoo de Barcelona. Els fets van passar el 21 de maig després que un equip veterinari i els cuidadors detectessin que l’animal no es movia i, en accedir a l’interior de l’espai per examinar-lo, en constatessin la defunció. Segons la direcció del Zoo, no s’havia detectat cap anomalia en el comportament de l’animal, que pertany a una espècie en perill d’extinció. A més, els exàmens preliminars han apuntat que la causa de la mort va ser un problema respiratori.

Des del Zoo asseguren que s’està en espera de rebre les anàlisis realitzades en coordinació amb les autoritats sanitàries i la Facultat de Veterinària de la UAB per determinar-ne la causa exacta de mort, fet que en els casos de cries d’animals salvatges es pot produir de manera sobtada. Les mateixes fonts afegeixen que la resta d’orangutans es troben en perfecte estat de salut.

Les sospites de la plataforma ZOOXXI

La plataforma ZOOXXI ha denunciat la “impunitat” dels responsables de l’equipament i ha recordat que el mes de març ja va alertar que els orangutans no rebien una atenció adequada. Per tot plegat, ha tornat a demanar el trasllat d’aquesta espècie. També ha advertit que el mes de març ja va alertar que els orangutans del parc barceloní feia més de sis mesos que suportaven les obres de remodelació d’una instal·lació que tenia errades estructurals generalitzades des de la seva reforma anterior. Fonts del Zoo expliquen que durant les obres sempre s’ha garantit el benestar d’aquests primats que han pogut gaudir dels patis interiors.

Alhora, l’entitat ha afirmat que en el cas dels orangutans captius és tan baix el benestar d’aquests animals que es pot observar amb claredat la seva calvície. La plataforma ha considerat que aquest és un indicador “infal·lible” del fet que alguna cosa anava malament.