Foto: Eli Don (ACN)

(ACN) La Plataforma d’Interins Docents de Catalunya (PINDOC) ha convocat vaga indefinida des del proper dilluns, 12 de juny, i fins que s’acabi el curs, el dia 20, a secundària i batxillerat i el 22, a infantil i primària. Els professors han pres la decisió per expressar el seu malestar envers els “despropòsits de gestió constants” del Departament d’Educació que afirmen que “han culminat amb un concurs de mèrits totalment anòmal i irregular” i un concurs d’oposició extraordinari amb “canvis de darrera hora i processos de selecció dels tribunals irregulars“.

Demanen que s’aturin les oposicions

En un comunicat, els docents interins han exigit que “s’aturin les oposicions i que es reparin totes les anomalies” que s’estan produint als nomenaments de tribunals i a la publicació de llistes definitives tant del concurs de mèrits com dels sol·licitants al concurs oposició.

En aquesta mateixa línia, ha reclamat que se signi abans del 31 de juliol “un pacte d’estabilitat fins a la jubilació” per a tots els professors i professores interins amb més de tres anys d’antiguitat i que no han aconseguit superar ni el concurs de mèrits ni les oposicions. A més, han demanat que es blindin les sol·licituds de municipis com a zones mínimes de treball i que es destitueixi de forma immediata el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i tot l´equip actual de la conselleria “per la seva incapacitat negociadora i organitzadora”.

Aquest divendres se celebrarà una reunió de mediació entre membres de la plataforma i representants d’Educació.