Menors estrangers al carrer, a la parròquia de Santa Anna.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, exigeix a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que protegeixi “de manera immediata” els menors migrants sols que dormen al carrer. En conèixer el cas dels joves que atén l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna, demana a Generalitat i Ajuntament que extremin esforços per treure’ls d’aquesta situació de sensellar i que atenguin les seves necessitats “al més aviat possible”.

Una vulneració “flagrant” dels drets dels infants

El síndic alerta que el fenomen és una “vulneració flagrant” dels drets dels infants. Reclama que se l’informi del nombre de joves que s’han detectat al carrer i, també, de les mesures que la DGAIA i el consistori han acordat per tenir-ne cura. D’altra banda, proposa que es faci una avaluació de cada menor en particular per buscar-los un recurs únic i individual.

No és la primera vegada que Ribó s’adreça a la DGAIA. Considera que cal activar mesures que responguin millor als interessos dels menors estrangers. Per exemple, repensar els centres, incentivar l’acolliment familiar i l’atenció en pisos assistits si són majors d’edat, refinar els itineraris formatius i agilitzar els tràmits perquè tinguin la documentació en regla.