(ACN) La Guàrdia Civil ha entrat al Palau de la Generalitat i als departaments de Treball i d’Acció Exterior després de l’ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 que investiga el referèndum de l’1-O. La magistrada va requerir la setmana passada a l’institut armat que anés en els departaments corresponents per recollir nova documentació sobre la causa.

El jutjat 13 ha processat 30 investigats per malversació, desobediència, falsedat, revelació de secrets i prevaricació per l’organització de l’1-O. Fonts del govern han confirmat que la Guàrdia Civil hi ha anat per requerir informació, i han remarcat que no es tracta d’un escorcoll. Han afegit que se’ls facilitarà la informació que demanen.

Membres de la Guàrdia Civil han aparegut a la seu central del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, al passeig del Taulat, per recollir documentació, i poc després n’han marxat. Agents de paisà han fet el mateix a la seu que el Departament d’Acció Exterior té a via Laietana, on també s’ha atès el seu requeriment.