Barcelona
Foto: Jordi Campos

L’ambient a la ciutat i en general a tot Catalunya ha millorat en les darreres hores. Tant és així que la Generalitat ha desactivat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica després que els nivells de partícules en suspensió (PM 10) hagin baixat de forma generalitzada al país. Estava actiu des de dissabte, 6 de juliol, en què es va registrar una entrada de pols africana que va perjudicar l’ambient.

Durant l’estiu s’han produït diversos avisos per contaminació

Des de l’inici de l’estiu s’ha activat l’avís preventiu diverses vegades. La primera va ser el 25 de juny i es va allargar fins a l’1 de juliol, coincidint amb la primera onada de calor al país. Just després, el govern va elevar la situació a episodi d’alta contaminació per partícules que va durar fins dimarts, 2 de juliol. Durant aquest període es va recomanar a la població no desplaçar-se en vehicle privat. Un cop acabat l’episodi, es va reduir la situació en un avís preventiu que es va allargar fins al 4 de juliol.

Des de Territori i Sostenibilitat asseguren que la situació millorarà més perquè per a aquest dimarts es preveu una jornada marcada pel sol i els núvols i s’esperen ruixats generalitzats que ajudaran a netejar encara més l’ambient.