lgtbi bandera

El síndic de greuges ha obert una actuació d’ofici per investigar les sis agressions homòfobes d’aquest cap de setmana a Barcelona. En un comunicat també mostra la seva solidaritat envers les víctimes que s’han vist “vexades, amenaçades o agredides” per la seva identitat o orientació sexual i demana a la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels seus drets.

Per poder investigar les agressions, el síndic ha demanat als Mossos informació sobre els fets. També si han detectat un increment d’aquests fets delictius respecte a anys anteriors, i s’hi estudien alguna altra mesura extraordinària dins del pla integral del cos per garantir els drets d’aquest col·lectiu. També ha reclamat informació a l’Ajuntament de Barcelona i a la Direcció General d’Igualtat. El consistori ha assegurat que aquest tipus d’agressions homòfobes a la ciutat no quedaran impunes.

Increment de casos de violència homòfoba

El síndic alerta d’un increment de casos de violència homòfoba i d’incidències motivades per LGTBI-fòbia a Catalunya. Des de principis del 2020 ja ha obert 11 actuacions per agressions homòfobes, físiques o verbals a Catalunya des de principis de l’any 2020.