El síndic de greuges investigarà l’actuació de l’Escola Jesús Maria i Josep, de la congregació Pare Manyanet, després del suïcidi d’una alumna de 3r d’ESO. Quan el cas es va fer públic la setmana passada, Rafel Ribó, va afirmar que havia rebut la denúncia de la família que alertava que la seva filla patia “bullying” i que l’escola no havia fet res per aturar-ho.

Després de reunir-se amb els pares, el síndic ha decidit obrir una investigació i ha demanat informació del cas al Departament d’Educació, al Consorci i als Mossos d’Esquadra. En espera de recollir totes les dades sobre el cas, Ribó ha alertat de la manca d’acompanyament a la família per part del centre educatiu davant “d’una situació tan dolorosa” i també ha detectat mancances en l’atenció psicològica dels alumnes que han perdut la seva companya de classe.

Arran d’aquest cas, van aflorar més casos d’assetjament escolar al Pare Manyanet de Sant Andreu de fa uns anys, dos dels quals els va investigar la Sindicatura de Greuges de Barcelona. De fet, moltes persones van manifestar a través de les xarxes socials casos coneguts de “bullying” en aquest col·legi i d’alumnes que havien hagut de marxar del centre.