Imatge insòlita la que s’ha vist aquesta nit i matinada a l’Antiga Esquerra de l’Eixample: sis porcs senglars creuant l’avinguda Diagonal i deixant-se veure per carrers com el de Londres. Es van albirar per la zona pels volts de les 22 h i s’hi van estar durant gairebé tres hores, estant-s’hi sobretot a la cruïlla del carrer de Londres amb el d’Urgell. Al final, agents de la Guàrdia Urbana els va caçar amb xarxes i els va adormir perquè després se’ls pugui fer l’eutanàsia.

La presència dels senglars ha estat captada per les càmeres de la Xarxa Audiovisual Local. Els senglars van passejar-se per la zona durant una bona estona, fins a la 1.45 h. La Guàrdia Urbana de Barcelona s’hi va desplegar per intentar encerclar-los, tal com han explicat testimonis a betevé.

senglars carrer londres

Eutanàsia i necròpsia dels senglars capturats

En les imatges es pot veure com els agents els llancen xarxes i els adormen. Segons han apuntat fonts municipals, el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma de Barcelona (SEFaS) va desplaçar-se al lloc dels fets i va fer-se càrrec de l’eutanàsia i posteriorment de la necròpsia dels exemplars capturats.

senglars carrer londres

Els senglars visiten assíduament Barcelona

No és una imatge diària ni habitual, però cada cop és més fàcil veure senglars passejant-se pels carrers de Barcelona, sobretot a les zones més properes a la muntanya. Tot i això, hi ha hagut casos d’animals que han arribat a baixar fins a l’avinguda de Gaudí, a prop de la Sagrada Família. Fins i tot han arribat a tombar contenidors amb cops de morro al carrer del Maduixer.

El cert és que la població de senglars a Barcelona és més gran que mai. “Ens han perdut la por“, va afirmar en el seu moment Jaume Badia, biòleg de fauna salvatge de la Universitat de Barcelona. L’expert va apuntar que són cada cop més agressius, si bé les imatges captades aquesta nit passada al carrer de Londres mostren uns senglars poc agressius amb els agents de la policia que els custodien.

senglars carrer londres