Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres passat un home per pertinença a un grup organitzat especialitzat en robatoris amb violència de rellotges de luxe a França. El detingut acumula també 34 antecedents per fets similars comesos a Catalunya.

L’home, de 32 anys, va ser arrestat al districte d’Horta-Guinardó a les 19.30 h i tenia una ordre europea de detenció i entrega. Els Mossos van actuar a requeriment de les autoritats franceses per a la seva detenció. Fonts policials han explicat a betevé que aquest tipus de grups organitzats són de caràcter itinerant i es mouen pels diferents països europeus per cometre els delictes.

Un grup d’investigació especialitzat en el robatoris de rellotges

El robatori de rellotges de luxe a Barcelona és un fenomen global i afecta les principals capitals mundials amb un forta presència de turisme. Amb l’augment d’aquests delictes a Barcelona, els Mossos d’Esquadra van crear el grup Titani el mes de maig. Durant cinc mesos, els agents han investigat i identificat els autors dels robatoris, els quals també han relacionat amb altres fets delictius. Des del 23 de maig, quan es va crear, fins al 16 d’octubre, els agents del grup Titani han resolt 114 fets i han detingut 78 persones.