El veïnat de Can Rectoret, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, ha estat testimoni aquest dimarts al vespre d’una captura de porcs senglars a Barcelona, a tocar de casa. Va passar al carrer de Gardènia, a la zona de Collserola, i un d’aquests veïns ha denunciat a les xarxes socials el que considera una acció desproporcionada. Es preguntava en un tuit si és “normal”.

En resposta a preguntes de betevé, tècnics de l’empresa Soma Control, SL, contractats per l’Ajuntament han explicat que es tracta d’una captura ordinària d’aquests animals.

Albert Tomás, treballador d’aquesta empresa experta en control de fauna, afirma que es tracta d’una metodologia estudiada científicament per estalviar el màxim patiment d’aquests animals. Tomás explica que consisteix a cobrir els senglars amb una xarxa per immobilitzar-los. Un vegada capturats se’ls anestesia i, posteriorment, se’ls sacrifica. Des d’aquesta empresa, a més, asseguren que alguns d’aquests animals els porten a la Facultat de Veterinària de la UAB.

“Han estat cridant durant 30 minuts”

Gonzalo, el veí del barri de Can Rectoret que ha publicat el post de denúncia a Twitter, considera que ha estat una actuació “desproporcionada i violenta”. Assegura que mai abans no havien vist una captura de porcs senglars i que els ha cridat l’atenció que “els senglars han estat cridant durant mitja hora”.

Aquest 2021 s’han intensificat les captures de senglars

Des de l’Ajuntament asseguren que aquest 2021 s’han intensificat les captures de senglars. I, de fet, els mesos d’estiu es van triplicar respecte al mateix període de l’any passat.

El consitori afirma que cada vegada més gent dona de menjar a aquests animals i això fa que s’acostumin i surtin més habitualment del seu hàbitat natural. A banda, la falta de pluja ha fet que difícilment trobin menjar on acostumava a haver-ne. L’any 2020, degut a la pan`dèmia, hi va haver menys captures.

L’Ajuntament assegura que es tracta de captures controlades en el marc de contractes municipals en punts concrets de la ciutat que acostumen a ser més conflictius com Sarrià – Sant Gervasi, Nou Barris o Horta-Guinardó.