Aparatós incendi aquest dimarts al matí a Barcelona. El foc s’ha declarat a les 7 h en un pis de la segona planta, als números 44-46 del carrer del Rosselló, cantonada amb Calàbria, a la Nova Esquerra de l’Eixample. 10 persones han estat ateses per inhalació de fum, set de les quals han acabat traslladades a un centre hospitalari en estat lleu. Segons ha informat el cap de guàrdia dels Bombers a Catalunya Ràdio, l’incendi ha afectat estructuralment la finca.

En el vídeo que ha difós una veïna es pot veure el foc a l’interior del domicili. Quan els bombers han arribat al lloc dels fets, molts veïns ja havien sortit dels habitatges. Segons ha explicat una veïna de la finca del davant, els ha despertat el soroll de les sirenes. En mirar per la finestra, ha vist les flames, que ha qualificat d'”espectaculars”. Tot i que assegura que els bombers han actuat molt ràpid, se li ha fet “una eternitat”.

Segons ha informat l’Ajuntament, hi ha danys en el forjat i s’està analitzant si els veïns poden tornar a casa. De moment, per atendre’ls, s’ha activat el Centre d’urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). El sinistre també ha obligat a tallar el carrer del Rosselló en aquest tram i desviar de bon matí la línia de bus 141. La parada de l’autobús més propera ha quedat anul·lada.

Darrers incendis a Barcelona

Els darrers incendis en un edifici dels quals betevé ha tingut coneixement a la ciutat es van produir el 26 de novembre. El més greu va ser un foc mortal en un hotel de l’Eixample que va provocar la mort d’un home de 58 anys. L’altre va ser un incendi sense ferits al carrer de Calàbria

Un dia abans, el 25 de novembre, també es van produir dos incendis. El primer, en un pis situat a Horta, en què dues persones van patir cremades. La mateixa tarda, els Bombers van extingir un altre incendi a la Sagrera

A l’octubre, el dia 31 es va produir un foc en una finca molt propera al Palau de la Música Catalana. El mateix mes, el 21 d’octubre, hi va haver un altre foc en una finca al barri de la Font de la Guatlla. El 5 d’octubre hi va haver un altre foc en un local del barri de Sant Gervasi – Galvany. Aleshores una persona va resultar ferida lleu.