L’Ajuntament aportarà 20.000 euros durant un any a l’entitat contra l’abús sexual infantil PrevenSI. Aquesta quantitat representa un 50 % del funcionament actual d’aquesta línia d’atenció que posa el focus en els potencials agressors de cara a prevenir les violències sexuals cap a la infància.

Compromís amb un problema de salut pública

L’acord entre el consistori i PrevenSI, que s’ha fet públic aquest dimarts, referma el compromís de l’Ajuntament amb l’impuls a l’atenció i prevenció de la violència sexual infantil des d’una perspectiva centrada en els processos de recuperació i acompanyament.

Reobre l’entitat contra abusos sexuals infantils PrevenSI després d’estar aturada set mesos

Amb aquest conveni es vol sensibilitzar, formar i assessorar persones de l’entorn dels infants, famílies i professionals que treballen amb criatures, adolescents i altres institucions sobre la importància de realitzar accions preventives en relació amb aquest fenomen que és un problema de salut pública, segons l’OMS.

També pretén reforçar la identificació, assessorament i derivació, si s’escau, a tractament psicològic a persones que se senten atretes sexualment cap a infants o adolescents per tal de prevenir qualsevol tipus de violència sexual infantil. El conveni s’emmarca dins la mesura de govern Sumant aliances: Barcelona, ciutat lliure de violències masclistes.

PrevenSI, un projecte pioner a l’estat

PrevenSI és un servei pioner a l’estat especialitzat en la prevenció de l’abús sexual infantil que aborda la realitat de la violència sexual contra infants i adolescents, mitjançant l’abordatge de les causes d’aquest fenomen.

Des de l’any 2020, PrevenSI ha rebut un total de 884 consultes directes a través del seu xat i telèfon, i més de 88.000 visites al web.

L’entitat PrevenSI, contra abusos sexuals infantils: “Estem arribant a les persones que senten atracció per infants”

L’entitat aborda la prevenció de la violència sexual infantil com una responsabilitat col·lectiva que demana la implicació activa de tota la societat. Treballen a través d’una plataforma en línia i una atenció telefònica professionalitzada que ofereix tant respostes com atenció, orientació, assessorament i formació per l’abordatge de la violència sexual infantil.