part al carrer Barcelona
Foto: Guàrdia Urbana

Situació de pel·lícula: posar-se de part en ple carrer a Barcelona i donar a llum amb l’ajuda d’agents de la Guàrdia Urbana que passaven per la zona. Això és el que va passar dimecres passat pels volts de les 19 h al carrer de Roger de Flor, a l’Eixample. Dos agents de la Unitat Territorial de l’Eixample van veure com la dona, de 36 anys, estava a punt de donar a llum acompanyada de la seva parella. En veure la patrulla, els van demanar ajuda.

Segons fonts municipals, els agents es van acostar per assistir-los mentre van avisar els Serveis d’Emergència. Ràpidament, els agents, als quals es va unir una altra patrulla, van preparar-se per assistir la dona i el nadó, situant-se al seu costat per auxiliar-la i garantint-ne la seguretat.

Troben un cadàver en un contenidor a Casanova amb Aragó, a l’Eixample de Barcelona: ÚLTIMA HORA
Una persona ha trobat un tors masculí en una maleta que hi havia dins del contenidor: hi ha un gran desplegament dels Mossos, que investiguen els fets

El nadó neix abans que arribi l’ambulància

El part va ser molt ràpid i el nadó va néixer abans que arribés l’ambulància al lloc. Quan va donar a llum el nadó, una nena en perfecte estat de salut, els agents van procedir a tapar-lo juntament amb la mare fins que va arribar el vehicle sanitari per portar-los a l’hospital.

Els agents visiten la família

Aquest dilluns a la tarda els agents actuants van anar a visitar la família per portar-los una fotografia del naixement de la seva filla. Tant la mare com el pare han agraït l’ajuda dels agents en un moment tan delicat i n’han destacat la ràpida actuació.

Tot i que són poc habituals, els parts al carrer no són excepcionals. Al juny, una dona també va parir en un lloc insòlit, l’estació de metro de Ciutadella Vila Olímpica, quan s’adreçava a l’Hospital del Mar.