La terminal de contenidors APM del Port de Barcelona torna a recuperar l’activitat normal després de l’incendi que va provocar el xoc d’un vaixell contra una de les grues portacontenidors. Segons el Port de Barcelona, aquest divendres al matí a les 6 h s’ha recuperat l’activitat terrestre de la terminal, és a dir, la recepció i entrega de mercaderies. Pel que fa a l’activitat marítima, està operativa des de la matinada de dimecres a dijous.

El Port de Barcelona ha informat a betevé que la terminal funciona amb normalitat però amb una grua menys, la que es va desplomar sobre els contenidors arran del xoc amb el ferri, i que encara no ha estat retirada. La grua sinistrada, però, està situada en un dels extrems de la terminal, i això facilita que l’afectació sobre l’activitat portuària sigui “mínima”, segons el mateix Port. De moment, es desconeix quan es retirarà la grua de les instal·lacions.

En total, a les dues terminals de contenidors que funcionen al Port, l’APM i la Best, hi funcionen habitualment 17 grues, segons informa el Port a la seva pàgina web. D’aquestes, 13 correspondrien a la terminal APM, on es va produir l’accident.

 

Pel que fa al vaixell de Grandi Navi Veloci, que va xocar contra la grua de la terminal, va salpar ahir dijous a la nit rumb a Tànger després que se li fessin les revisions pertinents i no es trobessin afectacions rellevants que li impedissin navegar amb seguretat.