sentència jordi sanchez jordi cuixart

La resposta dels líders independentistes encausats en el judici del procés a l’escrit d’acusació de la Fiscalia General de l’Estat ha arribat a través les xarxes socials. El ministeri públic els acusa de delicte de rebel·lió i demana penes de presó de fins a 25 anys.

Els dos líders de les entitats sobiranistes, Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i Jordi Sànchez, expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, han fet dues piulades en què retreuen a la fiscalia l’acusació de rebel·lió i la petició de 17 anys de presó.

Cuixart assegura que amb aquesta pena no els faran renunciar ni als objectius, ni als drets i llibertats nacionals.

De la seva banda, Jordi Sànchez va més enllà i acusa la fiscalia de mentir en els seus argumentaris i afirma que “hi ha més odi i agressivitat en l’escrit de la fiscalia que en tot el procés. També demana una resposta digna i no violenta i es mostra convençut que l’absolució arribarà.

Pel que fa als exconsellers, també han fet piulades Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva. Rull considera que la presó preventiva els obliga a condemnar-los perquè han de justificar la llarga privació de llibertat de persones innocents.

Turull afirma que no ha estat cap sorpresa i que la fiscalia continua amb un relat fictici i al marge del Codi penal. L’exconseller qualifica l’escrit de fiscalia d’injustícia i afirma que no renunciaran perquè mantenen les conviccions intactes.

Raül Romeva diu que és una represàlia cap a una ideologia, però que es defensaran com si no fos un judici. Romeva avisa que no renunciaran mai als seus arguments, ni al seu compromís polític.

Oriol Junqueras, per aquí la fiscalia demana la petició de presó més alta, 25 anys, no ha fet cap piulada però sí que ho ha fet el seu partit, Esquerra Republicana, i també el república a l’exili, l’exconseller Toni Comín. Des d’ERC asseguren que l’estat espanyol ha escrit la seva sentència i conclou que el procés cap a la república és imparable.

Toni Comín ho qualifica de vergonya i ignomínia. L’exconseller a l’exili assegura que els ciutadans europeus saben que el que passa al Tribunal Suprem és incompatible amb la democràcia i l’estat de dret.