(ACN) La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, no descarta tornar a ajornar la selectivitat i ha obert la porta que s’acabi fent al setembre si finalment la crisi sanitària provocada pel coronavirus fa impossible fer els exàmens al juliol.

Els estudiants, angoixats per la situació

Uns 30.000 estudiants a Catalunya conviuran amb la incertesa durant aquests mesos, preocupats pel seu futur i a l’espera de saber si s’examinaran al juliol o bé al setembre. Preparar les proves d’accés a la universitat des de casa és una tasca que no tots els estudiants poden fer amb les mateixes condicions i això pot influir en la nota final. Es tracta d’una situació que provoca angoixa i frustració entre els alumnes.

Decisió consensuada amb les universitats

Les proves d’accés a la universitat (PAU) estaven previstes inicialment de l’11 al 13 de juny, però l’estat d’alarma ja va obligar a ajornar-les del 7 al 9 de juliol. En una compareixença al Parlament aquest dijous, Chacón ha detallat que hi ha dues “hipòtesis” sobre la taula: “Que es puguin fer al juliol, o que no es puguin fer al juliol i s’hagin de fer al setembre”. La consellera, però, ha assegurat que la decisió es prendrà en consens amb el sistema universitari “com sempre”.