Anna Vidal és una dels molts professionals sanitaris jubilats que es van oferir voluntaris per treballar quan va esclatar la pandèmia. Ella és de Manresa i sempre havia treballat a l’atenció primària de la ciutat fins que es va jubilar el setembre del 2019. Mesos més tard, el març del 2020, quan va sentir la crida del govern va decidir que volia col·laborar. Ho va fer durant dos mesos, en plena primera onada, fent seguiment dels malalts de covid. Ara, però, la Seguretat Social li reclama que retorni 3.000 euros, és a dir la prestació de jubilació que va rebre durant el temps que va estar contractada.

“Hauria anat de voluntària, segur”

L’Anna recorda que quan es va posar a treballar va sentir una “gran satisfacció”. “En aquell moment no em passar pel cap que tingués una repercussió en la pensió”. Hauria anat de voluntària “segur”, com ja ha fet altres vegades, però li van fer un contracte, i va pensar que era una bona manera d’oferir-li un reconeixement i també seguretat laboral. El problema és que el contracte li va fer Altaia, una entitat privada que presta serveis a la Generalitat. Per tot plegat, el novembre passat va rebre una notificació de la Seguretat Social dient-li que el cobrament de la pensió era incompatible amb el contracte d’una entitat privada.

El Col·legi de Metges assessora tres casos

Actualment el cas de l’Anna es troba al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Durant tots aquests mesos està rebent assessorament legal del Col·legi de Metges de Barcelona, juntament amb dos casos més. Sembla, per tant, que es tracta de casos aïllats que responen a errors burocràtics però l’Anna vol fer-ho públic per si poden haver-hi més professionals jubilats que s’hagin trobat amb la mateixa situació i facilitar que puguin reclamar.

Comparteix a: