La vaga de treballadors públics d’aquest dimecres, 28 d’octubre, no ha afectat de la mateixa manera tots els centres educatius perquè el seguiment ha estat desigual. En algunes escoles amb molt personal interí l’activitat s’ha vist més afectada, mentre que en d’altres l’aturada gairebé no s’ha notat. A la ciutat de Barcelona un dels punts on més s’ha notat és a les escoles bressols municipals on hi ha hagut un seguiment de la vaga del 49%. Al global de Catalunya, eEl Departament d’Educació ha fixat el seguiment en un 12,6 % a la primària i la secundària.

Les bressols municipals s’aturen

La vaga s’ha notat, i molt, a les escoles bressol municipals, on treballen moltes interines, que ja fa mesos que demanen estabilitzar la seva situació i regularitzar la categoria laboral. Segons fonts municipals, la vaga ha tingut un seguiment superior al 49 %. Totes les bressol han obert i s’han respectat els serveis mínims, que fonts sindicals critiquen que són abusius.

Pel que fa a escoles i instituts el seguiment ha estat més desigual. A centres com l’Escola Auró, a l’Eixample, prop d’un 20 % dels docents han optat per la vaga que no ha tingut una afectació especial i les classes han funcionat amb normalitat, tot i que no s’ha avançat matèria lectiva.

Grups bombolla barrejats a l’exterior i amb mascareta

A les escoles amb molts docents de vaga, han pogut barrejar alumnes de diferents grups. Però només ho han pogut fer a exteriors i la mascareta posada, complint les instruccions que van rebre de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Infants fent classe a l'Escola Auró
Infants fent classe a l’aula a l’Escola Auró

Els docents i treballadors de l’escola pública protesten contra l’abús de temporalitat i reclamen més estabilitat laboral