Foto: Guàrdia Urbana

La Gu`àrdia Urbana ha detingut un piròman de 27 anys aquest dilluns al vespre per causar suposadament set incendis en una única nit a Sant Andreu. Els agents el van arrestar mentre observava com cremava una caixa de cartró al costat d’un contenidor. En apropar-se al sospitós, van adonar-se que feia una pudor forta a cremat, tenia les mans tacades de sutge, i duia una bossa plena de diaris i cartró, i un encenedor. Se l’acusa d’un delicte de danys.

La policia municipal va rebre un primer avís d’un foc a l’altura del número 586 de l’avinguda Meridiana en què s’alertava que estava cremant un contenidor, una motocicleta i un turisme, i que les flames també havien afectat la porteria d’una finca. Minuts més tard la Urbana va rebre diverses trucades més per altres incendis en els quals els Bombers ja hi estaven treballant.

Un piròman que actuava a Collserola durant l’estiu

La policia local ja tenia coneixement que en dates anteriors hi havia un piròman actuant al barri. Per això es va decidir traçar la ruta dels focs per localitzar-ne l’autor. Va ser al carrer de Concepción Arenal quan els agents van detectar l’individu i el van arrestar.

Segons la Guàrdia Urbana, l’home, que anava a peu, ha provocat set incendis, que han calcinat una motocicleta, parcialment un vehicle i un contenidor de paper. També han quedat danyades dues porteries d’immobles i diversos contenidors petits de recollida selectiva de matèria orgànica.